Η νέα εφαρμογή για εύκολη και γρήγορη στάθμευση
στην πόλη της Αθήνας!

Κατέβασε την εφαρμογή
 

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πληροφορίες εγκατάστασης εφαρμογής

Κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής "myCityPass" το κινητό ή το tablet σας σάς ενημερώνει ότι η εφαρμογή ζητάει είτε άδεια πρόσβασης σε πληροφορίες σας είτε άδεια χρήσης λειτουργιών της συσκευής. Όλες οι εφαρμογές χρειάζονται ορισμένα δικαιώματα προκειμένου να λειτουργήσουν. Διευκρινίζουμε ότι ο πάροχος (του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας) καθορίζει το πώς ονομάζονται τα δικαιώματα και ο τρόπος ονομασίας τους δε δηλώνει απαραίτητα το πώς τα χρησιμοποιεί η εφαρμογή "myCityPass". Επίσης, ο τρόπος που απεικονίζονται τα δικαιώματα ενδέχεται να επηρεάζεται από την έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας. Ειδικότερα: -Η πρόσβαση στις φωτογραφίες ζητείται για δυο λόγους:
  • για να μπορείτε να ανεβάσετε την προσωπική σας φωτογραφία στο προφίλ χρήστη που δημιουργείτε στην εφαρμογή και
  • για να αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας, οι φωτογραφίες των άρθρων που υπάρχουν στην ενότητα "Newsfeed", με σκοπό να μην επαναφορτώνονται κάθε φορά που εισέρχεστε στην εφαρμογή
Η εφαρμογή δεν έχει πρόσβαση στις κλήσεις σας
Αυτό που σας ζητείται είναι πρόσβαση στο "Device id" και το συγκεκριμένο permission σε ορισμένες περιπτώσεις κατηγοριοποιείται στην ενότητα "τηλεφωνικές κλήσεις" μαζί με άλλα permissions.

Εγγραφή – Σύνδεση

To "myCityPass" είναι η εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις και να χρησιμοποιήσεις χρόνο ελεγχόμενης στάθμευσης εύκολα και γρήγορα. Η ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή τέλους μέσω της εφαρμογής "myCityPass" ισχύει μόνο στις θέσεις επισκεπτών με κατακόρυφη σήμανση Ρ69 "Ρ - Με πληρωμή" και ενδεικτική λευκή γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος.
Για τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη καταχωρείτε τα στοιχεία της κάρτας σας, το e-mail και έναν κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες που λαμβάνετε στο e-mail σας και ολοκληρώνετε επιτυχώς την εγγραφή σας στο "myCityPass".
Για τον εντοπισμό της ακριβής τοποθεσίας στάθμευσης του οχήματος σας απαιτείται η ενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 3G/4G ή κάποια ενεργή Wi-Fi σύνδεση στη συσκευή σας.

Αγορά χρόνου ελεγχόμενης στάθμευσης

Ο ελάχιστος χρόνος που μπορείτε να αγοράσετε είναι μισή ώρα (30΄) και ο μέγιστος χρόνος τρεις ώρες (180’) με την ανάλογη χρέωση:

Χρόνος 30’ 60’ 90’ 120’ 150’ 180’
Κόστος (€) 0,5 1 1,5 2 4 6
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές χρόνου στάθμευσης με χρεωστικές (debit), πιστωτικές (credit) ή προπληρωμένες (prepaid) κάρτες πληρωμών με την ένδειξη VISA και MasterCard.

Ενεργοποίηση στάθμευσης

Ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη θέση ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μετακινήσετε το όχημα σας σε νέα θέση είναι απαραίτητο να αγοράσετε και τον ανάλογο χρόνο στάθμευσης.
Με τη βοήθεια του GPS εντοπίζετε και ορίζετε τη θέση ελεγχόμενης στάθμευσης του οχήματος σας, την οποία μπορείτε να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια μετακινώντας το pin.
Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της στάθμευσης, η καταχώρηση των πινακίδων κυκλοφορίας χρειάζεται να γίνεται με τη χρήση ελληνικού πληκτρολογίου, εφόσον πρόκειται για ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που έχετε αποθηκεύσει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας με χρήση λατινικού πληκτρολογίου, σας συστήνουμε να προβείτε άμεσα στη σχετική ενημέρωση, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Από τις Ρυθμίσεις συσκευής - Εφαρμογές, επιλέγετε την εφαρμογή "myCityPass" και κάνετε εκκαθάριση δεδομένων, προκειμένου να διαγραφούν τα αποθηκευμένα στοιχεία. Κατά την εκ νέου εισαγωγή της πινακίδας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργό το ελληνικό πληκτρολόγιο. Καταχωρείτε και αποθηκεύετε ως εξής: XXX9999 χωρίς τη χρήση κενού ή παύλας.

Σημείωση:Η διαδικασία εκκαθάρισης δεδομένων στη συσκευή σας δεν επηρεάζει το διαθέσιμο χρηματικό ποσό σας.

Το εύρος εντοπισμού της τοποθεσίας σας έχει οριστεί στα 40 μέτρα, για λόγους ασφαλείας. Για την ενεργοποίηση στάθμευσης θα πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση ίση ή μικρότερη των 40 μέτρων από το όχημά σας.
Το "myCityPass" σας δίνει τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε να επεκτείνετε το χρόνο στάθμευσης.

Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης Δήμου Αθηναίων

Χρήση του "myCityPass" μπορεί να γίνει στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων, τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00-21:00 και το Σάββατο 9:00-16:00.
Μάθετε περισσότερα για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων
Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι εξοπλισμένοι με ένα PDA, στο οποίο εισάγουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμούν να ελέγξουν. Τα στοιχεία αποστέλλονται στο κεντρικό σύστημα, το οποίο απαντά άμεσα για την εγκυρότητα ή όχι της στάθμευσης.
Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει θέσεις για τους επισκέπτες, τους μόνιμους κατοίκους και θέσεις ειδικής/επαγγελματικής χρήσης.
Η ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή τέλους μέσω της εφαρμογής "myCityPass" ισχύει μόνο στις θέσεις επισκεπτών με κατακόρυφη σήμανση Ρ69 "Ρ - Με πληρωμή" και ενδεικτική λευκή γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος.

Οι θέσεις στις οποίες επιτρέπεται η στάθμευση με ειδική άδεια είναι οι εξής:
(α) Θέσεις μονίμων κατοίκων με κατακόρυφη σήμανση Ρ70 "Ρ-Κάτοικοι" και ενδεικτική μπλε γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος,
(β) Θέσεις για ειδικές και επαγγελματικές χρήσεις με κατακόρυφη σήμανση Ρ40 "Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση Εξ/νται οχήματα…" και ενδεικτική κίτρινη γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος.
Μάθετε περισσότερα για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων

 


Φόρμα Επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο

Email

Μήνυμα